tisdag 26 februari 2008

Hjärtegryn

Det här lilla söta Hjärtegrynet fick jag med posten i fredags! En liten present till mig själv som jag tyckte jag var värd.....=)

Jag betällde det av M med bloggen Jordgubbar med mjölk. Hon gör även de otroligt söta Änglapållarna!

Jag hängde det på min stålampa med favorit lampskärmen i vardagsrummet.






Ha en riktigt bra onsdag! Här stormar och regnar det! Försöker nog hålla mig inomhus idag!

måndag 25 februari 2008

Bloggtorka

Jag har inte hunnit fixa något direkt hemma som jag kan visa. Känner mig inte rikigt hemmastad ännu efter resan och har inte riktigt kommit i mina pysselkläder. Känns tomt på något konstigt sätt efter resan. Denna och nästa vecka tar jag dessutom hand om två extra hästar. Så mycket tid läggs i stallet. (Jag har en själv, som blev passad i fyra veckor, så nu får man hjäpta till, tillbaka...)

Därför visar jag ett vår arrangemang som jag gjorde förra året. Minipåskliljor och pärlhyacinter blandat med lite björkris (som slår ut fint om man sätter det i blöt oasis), mossa, vinka och prydnadsägg.




Ha en trevlig måndag!

onsdag 20 februari 2008

Nytt på väggen......

Innan vi åkte på semester var jag inne på Chic & Cosy och Halmstad och hittade det omtalade dokumentet som bl.a Marie har. Jag tycker det är underbart fint och blev själaglad när hon hade ett. Hon hade dock inte dem inne i butiken den dagen, men hon lovade att lägga undan ett till mig i fyra veckor och att jag kunde ta hem och prova om det passade. I går var jag och hämtade det!


Hörnan



Men problemet hemma hos oss är att vi har nästan ingen hel vägg i vårt vardagsrum och det är bara 2,05-1,90 i takhöjd. Vid kakelugnen är det 2,05 sen har huset satt (byggt 1890) sig så vid hörnhyllan är det bara 1,90..... Och det var där jag hade tänkt ha dokumentet som var 1,30 x 0,9m... När jag bad sambon hålla upp det insåg jag att det blev alldeles för stort. Även om hyllan hade plockats ner så kom det inte alls till sin rätt, så det var bara att inse att jag kan inte ha det.... Skall åka och lämna tillbaka det idag. Men hon hade en kudde i samma motiv och hon har även en tupp som jag sneglat på länge, så tomhänt går jag nog inte därifrån....

Leonardo da Vinci

I går kväll när jag låg och bläddrade i Allt i hemmet hittade jag en väggdekoration med motiv av Leonardo da Vinci och tänkte att den skulle ju passa fint i hörnan istället för dokumentet (Skulle vilja byta ut tavlorna vi redan har där...)Men det var 1,50 x 2,0m så det var ju ännu större än dokumentet.... Så nu är jag på jakt igen. Någon som har några tips och idéer?

tisdag 19 februari 2008

Tillbaka i verkligheten.....

Nu är jag tillbaka igen!

Det har varit en lång paus och anledningen har varit SEMESTER!!
För 8 år sedan var jag och en kompis och luffade i Asien (Singapore, Malaysia, Thailand, Kambodja, Laos, Vietnamn, Nepal och Indien), jag kände då att detta måste mina föräldrar få uppleva, så för 4 år sedan åkte jag och mina föräldrar runt i Singapore, Malaysia och Thailand. Då hade jag bara varit tillsammans med min nuvarande sambo i ett halvt år och längtade efter honom och tänkte att hit måste han få komma! Nu efter ytterliggare fyra år åkte vi tillbaks tillsammans….Underbart har det varit!
Vi började med två dagar i Hongkong, en storstad som vi gillade! Mäktiga skyskrapor, vilket intresserar två byggingenjörer….. Vi passade även på att förlova oss! Vilket hade varit en hemlighet för alla och bara annonserades i tidningen hemma samma dag. Vi firade med nudelsoppa och komage….. Nudlarna var goda =) Vi hade även tagit med en liten flaska champagne hemifrån som vi firade med.

Vi flög sedan vidare mot Kuala Lumpur i Malaysia. Vi hade bokat två hotellnätter där, men gillade inte alls denna stad, så vi lämnade KL redan efter första dagen och tog bussen till mitten av Malaysia, till Cameron highlands som är känt för sina teplantager. Otroligt vackra vyer!! Efter några dagar fortsatte vi sedan resan mot Lankawi för sol och bad. Solen tar otroligt mycket, så två röda kräftor låg i skuggan efter första dagen….


Vi lämnade Malaysia och åkte över gränsen till Thailand. Första stoppet var Koh Lipe, en ö som vi trodde skulle vara mindre exploaterad än vad den var, men ändå väldigt mysigt! Vi hittade några guldkorn, kritvita stränder med kristallklart vatten där vi var helt ensamma! Huvudaktiviteten var att läsa böcker, sola och dyka!
Sen kom vi till vår favorit! Koh Muuk!! Jag var där för fyra år sedan och det mesta var sig likt! Inte alls så exploaterat som man hade kunnat tro att det skulle kunnat ha blivit. Tre olika guesthouse/resorts fanns på ön, fem restauranger och lite folk. Helt Underbar ö!
Efter Koh Muuk åkte vi till Ao Nang , där vi direkt möttes av svenska menyer och massturism….. Vi saknade vårt Muuk! Vi gjorde småutflykter oc shoppade lite innan vi flög till Bangkok.



Åkte direkt till Kambodja för att besöka det mäktiga Ankor Wat (Jag firade Millenniumskiftet där med 2000munkar…). Kambodja var sig likt! Lika dåliga vägar och templena var fortfarande lika mäktiga och imponerande! Verkligen ett resmål jag kan rekommendera!
Som avslutning hade vi två dagar på Koh Chang, för att bättra på brännan och känna lugnet i hängmattan innan resan från Bankok skulle ta oss tillbaka till verkligheten!

Nu är man alltså hemma igen, har svårt att riktigt förstå det. Har vi varit borta? Eller har jag drömt? Tar ett litet tag innan man har smält alla intryck och minnen, men vilka Minnen!!!



Tack för allakommentarer och gratullationer!