onsdag 11 maj 2011

Trädgård


1 april 20111 maj 2011


11 maj 2011
Det stora projektet för årets början har varit att få rätt på trädgården. Vi tog hjälp av Susan för att få ramarna till hur trädgården skulle utformas. Jag hade önskemål om singelgångar, lavendel, rosor och buxbom samt storgatsten, men att få ihop det det kunde jag inte!
På framsidan hade vi gräs tidigare, men nu ville vi göra något åt slänten. Nu har vi gjort en inramning av storgatsten, planterat buxbomhäck, blandade buxbombollar ,vresrosor, nävor och syrener. I hörnan står buxbom, Magnolia, rhodendendron, nävor bla.

På baksidan av huset tyckte susan att vi skulle lägga singel och istället för storgatsten som avgränsar mot gräset, skall vi plantera en äppelhäck. Men det väntar vi med till hösten. I rabatten ner mot hagen har jag satt lavendel och buskrosor. Ormhasseln stod där tidigare. Tidigare såg det ut så här.

Nästa projekt är att måla huset! Släkten är uppbokad om två helger och då hoppas vi på vackert väder!! Vi har tagit hjälp till att måla fönsterna och de är nu vita och fina!! Glasverandans fönster är inte roliga för amatörer som oss! Ett fönster tog maken 10-14h förra sommaren, målaren gjorde 4 fönster på 8h!!

Jag har dock börjat lite med penslen, jag målade om våra trädgårdsmöbler. Är riktigt nöjd, faktiskt! Det blir en härlig kontrast mot det vita tycker jag! Har ni sett den stora fina oliven på bilden med trädgårdsmöblerna! Den har jag fått ta över efter mina föräldrar som inte hade plats för den!! Det säger man ju inte nej till!! Nu måste jag bara kunna sköta den!!

Så fort målningen av huset är färdigt, så väntar altanbygge! Vi skall riva den gamla och göra en som är större och livar med dörren ut från huset, med en trappa ner i trädgården i stället. Vi skall ha ett vitmålat räcke som vi faktiskt beställt färdigt i sektioner!

11 kommentarer:

Under en vind sa...

Ert hus är såå fantastiskt fint efter allt arbete ni gjort med utbygget! Hoppas jag får se det live nån gång!:)

Tack för dina rara kommentarer hos mig! jag är verkligen urkass på att skriva hos andra numera, känns aldrig som att jag hinner även om jag vill....Men jag läser desto mer och hämtar inspiration av alla fina bilder...bloggvärlden är bättre än alla inredningstidningar många gånger.

Hoppas att allt är bra med familjen & lille prinsen! Hur gammal har han hunnit att bli?
Här firades två års kalas i helgen, tycker att tiden bara susar förbi...

Ha det gott! Kramar!

Anonym sa...

Ni är så flitiga! :)
Trädgårdsmöblerna bryter kanonsnyggt mot huset och trädgården ser jättebra ut. (Jag hade också behövt hjälp med vår trädgården, men det får nog vänta en säsong.)
Kramkram

Ett vingslag sa...

Vilket otroligt jobb ni lagt ner på ert hus!!
Det är verkligen super fint!
Kul att få lite ny inspiration!:)
Läste om alla trevliga butiker du besökt..
ska helt klart åka runt & kolla i sommar!:))
Har du varit på Bostället sköna ting i Munka ljungby??
Jätte trevlig liten butik med både inredning & trädgård!

Kram/Lotta

Anonym sa...

Hejsan,

Fin och trevlig blogg du har... hoppas att din paus inte är alltför lång... men visst är det så att tiden inte riktigt räcker till allt man vill göra så här års. Jag har sett i ett lite äldre inlägg att ni har jättefina dörrtrycke inomhus och speciellt fint är vredet till WC med upptaget/ledigt. Det är precis vad jag letar efter. Vart kan du tänkas ha köpt detta. Vill jättegärna att du lämnar en liten kommenter tillbaka om du har möjlighet.

Ha det bra!
Maria

Lina sa...

Hej! Tack så mycket!! Tryckena har vi köpt på Byggfabriken! Gillar också dem skarp!!

Fotograf Cecilia Möller sa...

Hej!

Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Finns det någon mejladress att skriva till?

Susan sa...

Så fint det har blivit! Ni är allt bra flitiga.

Anonym sa...

Hej! Lust att lägga upp bilder på mallarna från pepparkakshuset 2007? Tack på förhand

Under en vind sa...

Önskar dig & de dina en riktigt god fortsättning på det nya året! Kramar!

mig & alice sa...

Otroligt vackert hus!!!

Hej, om du mailar mig på melinda@migoalice.se och talar om vad du är intresserad av så kan jag återkomma med priser och så till dig.
Önskar dig en fortsatt trevlig helg.
Kraaam
Melinda

Anna sa...

Wow vad fint!
Jag tycker att något sånt här kanske skulle kunna bli fint: http://kvinnan.blogspot.se/2011/05/chokladattacken.html Band från panduro.