torsdag 13 januari 2011

Före-Efter del I

Framsidan

Baksidan

Usch vad det dröjt länge sedan sist!! Renoveringen tog musten ur oss lite kan man väll säga! Snickare hemma varje dag, röra i varendaste vrå och en nyfödd liten pojke...
Men den som sig in i leken ger, får leken tåla.. eller hur är det man säger?
Eftersom både jag och maken är i branchen är vi väldigt intresserade av varje detalj och lämnar inget åt slumpen (vad vi tycker i alla fall....) och har svårt att lägga över ansvaret fullt på yrkesarbetarna.
Tänkte visa er en liten serie över före och efter på vår renovering. Vi börjar med fasaden.
Vi har gått från vanlig rödmålad lockpanel till faspanel som både är liggande och stående, med offerbräda, vattbrädor och bröstningslist. Har fått lite inspireration här i från.
För att få linjen att stämma överens runt hela huset var vi tvugna att sänka fönstret i vårt nygjorda badrum. Vi har även fått höja fönstret i det gamla arbetsrummet. Detta innebar att vi härjade i rum som vi från början inte hade tänkt oss.
Vi hade bestämt att vi skulle byta plåten och pappen på hela huset till bandtäkt plåt, men tanken var inte att byta även råspont.... Men huset som är byggt 1886 hade satt sig 16 cm på ena hållet och 10cm på andra, så för att få en raklinje var vi tvungna att riva av råsponten och sala på takstolarna. Vi hade bestämt med snickarna att vi skulle sköta städningen (för att inte betala de dyr timpeng för städning) så dagarna innan lillen kom till världen släpade jag råspont (som maken sågat i lagom bitar) till vedbon. Det satte igång det hela och med värkar var 20min envisades jag med att slutföra städningen...
Vi har även satt in två takfönster för att få in mer ljus på ovanvåningen samt plåtat in skorstenen.
Nästa del visar jag vardagsrummen!


3 kommentarer:

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Så fint det blev! Måste vara underbart varje gång ni kommer hem och ser hur det blivit efter allt slit.
Tack för att du visar och inspirerar!
/Karin

Essay_writer sa...

nice house paint

Anonym sa...

Hej hej