söndag 2 mars 2008

Lite vårigt...

I går hade vi första lediga dagen sedan vi kom hem. Veckorna har varit fullbokade efter jobb och även helgerna. Huset behövdes städas, papper och annat hade samlats i högar, bilarna behövdes tvättas och julgransbelysningen satt kvar i blomsterlådorna. Kylskåpet och frysen skrek av tomhet.... Så igår fick vi röjde vi undan alla surdegar. Känns skönt med sådana dagar då man får unadan mycket och ändå kan gå och pula lite i sina mjukisbyxor, solen sken och det kändes som om våren var på väg. Härligt!I lördags fick jag en ny urna av mamma. Jag fick en liten när jag fylde år och nu fick jag en som var dubbelt så stor, i den hade hon planterat en julros, visst är de fina!

Hon hade även gjort en ny dörrkrans till mig. Min juliga har hängt uppe ända till nu! Hon har använt hönsnäst som stomme för att forma korgen. Jag tycker den är så himla söt. Tack snälla Mamma! Nu börjar man få lite vårkänslor! Det är många som inte gillar påskliljor, fast jag tycker de små mini påskliljorna är väldigt dekorativa och just våriga!

Här ser ni vad som fick följa med mig hem istället för Dokumentet på Chic & Cosy. Herr Tupp! Jag sneglade på honom även förra året och nu fick han flytta hem till oss.

Ha en riktigt bra vecka!

9 kommentarer:

MiaMaria sa...

Men så härligt vårigt du har pyntat...
Ha´det så gott!
Miamaria

SEASIDE LIVING sa...

Så underbart vårpyntat! Får dåligt samvete när jag tänker på min egen trapp... Vit, tråkig, torr ljung och halvdöd murgröna... Nej, med den här härliga inspirirationen måste jag också fixa lite vårigt och fint!!!

Önskar dig en fin vecka!
Kramar Jenny

Cin sa...

Vilka härliga vår/påsk bilder. Ska också görs påskigt när vi kommer hem från alperna. Fast man är kanske lite tidigt ute, för idag har vi fått 5 cm snö!
Kram Cin.

Under en vind sa...

Vad skönt att få lite undanröjt både ute och inne! Det behöver man minsann emellanåt! Har inte hunnnit med nåt sånt i helgen....

Det ser underbart pyntat ut på din trappa! Din mamma är verkligen duktig på att göra kransar, ni har det i blodet båda två!
Såna där urnor är så fina! Jag har en mindre variant som var grå, men den målades i vitt, syns på mitt hallbord!

Idag har det varit en vanlig dag på jobbet men ändå ovanlig....i den klass jag jobbar fattades 7 barn av 18! 2 barn i fjällen, 1 influensa och 4 vattkoppor! Det går hos många just nu! Ikväll var det möte så jag slutade en 11 timmars dag vid halv sju...NU känner man sig ganska trött, då fungerar bloggen som en bra avkoppling!

Ha det gott, kram!
pst...vill ha måleriråd hos mig....

Marie sa...

Underbart vårpyntat! Dörrkransen din mamma gjort var jättefin! Jag har också vårpyntat lite utomhus idag, kunde inte låta bli när solen sken och det var så härligt väder.

Kram Marie

Inne o uteliv sa...

Hej.
Vad vårigt och fint du har det. Jättefin dörrkrans! Jag gillar också dom små påskliljorna, dom lyser upp så här års när det mesta är dött.
Dina bilder gav mig inspiration att våra till det lite här hemma, snart är det ju påsk...

Ha det bra i vårsolen!

Inne o uteliv sa...

Ja,visst är det bra med föräldrar...
Min pappa är trädgårdsintresserad och har många växter som väntar på att få "flytta" hit. Han kan man också fråga om det mesta, det är bra. Sen är det ju bara att inse att det tar tid att anlägga en trädgård. Även om man vill ha den klar på engång...

Ha det så bra och tack för titten.

Minna sa...

Oj så fint!!! Jag har faktisk min julkrans på dörren fortfarande. Nu skäms jg när jag ser hur vårigt o fint du har gjort.... Tuppen var kanon charmig - bra val!!!

Fluffa kudden sa...

Åhhh, vad underbart att se.....
Barmark...det ser fantastiskt ut framför din ytterdörr...

Det är verkligen vår i dina fina bilder.