söndag 6 juli 2008

Söndagsutflykt

Förra söndagen var, som jag berättat tidigare, jag, mamma, mammas kollega och en kompisen A på en liten utflykt. Vi började söndagen med ett besök Hos Malin och hennes söta lilla butik. Malin är lika söt som affären och vi blev bjudna på kaffe, ckokad och annat gott innan vi fortsatte turen mot Moheda. Tack snälla, än en gång för att du öppnade för oss!






Bilder från Malins butik. man kan ju gå och titta i timmar och var skall man titta?? Ögonen bara snurrar runt!

Så kom vi då till Moheda! Mammas kollega har ett släp så det hade vi tagit med oss. Inga fynd skulle behöva bli stoppade av den orsaken!




Som sagt, släpet skulle inte behöva gå hem tomhänt! A hade nog önskat att vi hade haft ett släp till med oss! När hennes skåp, slagbord och stora mjölktunna, mammas sänggavlar, min stege och pall, B´s spegel och diverse småsaker var inlastade fick A lämna sin byrå kvar på loppisen....... Då hade jag redan givit upp ett zinkkar, en cykel och lite stolar...;)

Efter att allt var inlastat åt vi vår medhavda picknick. Paj, sallad, bröd, kaffe och kaka. Det smakade väldigt bra då! Vi avslutade vår färd med ett besök i Öhr. Sedan bar det iväg hemmåt. Vi snackade så mycket och missade avfarten mot Halmstad i Ljungby och fortsatte mot Markaryd.... Oj, då det blev visst några mil extra!





I tisdags hade en liten butik i Halmstad utförsäljning med 50% på allt. Den heter "Linas heminredning i vit lantlivsromantik" Ett passande namn för en stil som passar mig, tycker jag ;) . Med mig hem fick jag en liten söt ägg/lökkorg och en lykta. Mycket fina saker fanns det, men efter att varit på loppis precis blir man liksom lite snål.....














Från Moheda fick jag med mig en liten pall som jag målat vit och som jag skall skriva Anno 1886 på, det året då vårt hus är byggt. En stege (ytterliggare en, var sambons kommentar...) som jag ställt i en av rabatterna som en klematis skall få växa och ta stöd av. Glasflaskor (ytterliggare två, min kommentar...), linnehandukar, lite spets, en liten trälåda (har sett detta både hos Malin och Marie och tyckte det var så fint!) att ha små saker i, en sifon, en knoppbräda och en liten ask som är under målning....

Dessa små söta tassar fick jag med mig hem från Öhr. Är lite svag för tassar på krukor och fat!



Detta lilla skåp köpte jag hos Malin. Med mig hem från Unik kom också en liten griffeltavla och två små skopor.

Vi hade en otroligt trevlig dag med mycket skratt!

Ha en riktigt bra vecka! Jag har börjat räkna ner! Bara fem arbetsdagar kvar till semestern!

12 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men vilken underbar dag...det där Moheda gillar jag! Den där gröna tvättställningen hade jag nog köpt på stört.

Nog hade ni väl kunnat klämma in lite till ;-) (Packarproffs).

Riktigt fina fynd gjorde du - den där stegen är så fin.

Kram Maud

Cin sa...

Vilken shoppingrunda! Massor med bilder (det gillar jag!) att få inspiration från.
Tycker dock lite synd om A som fick lämna kvar något fynd...

Jag har också nedräkning nu, bara 4,5 dagar kvar till semestern! :)

Kram Cin.

MiaMaria sa...

Hej!

Så mycket fint du har handlat man skulle ju velat vara med på denna tripp!

HA´en bra vecka!
MiaMaria

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken mysig trpp ni hade, sååå mycket fina saker! Om du börjar få för trångt med stegar så tar jag gärna en, vill också ha en sån....ler....

Jag har inte lyckats ta mig till Linas....som du skriver där är ganska dyrt....man kan ju kpa och måla själv istället.....

Jag jobbar och jobbar...det känns som om det aldrig blir semester! Men vi har det ganska lugnt ändå, vi är ju ute mycket tillsammans med barnen.

Imorgon är det arbete också, men på onsdag är det ledigt....Ta dig hit då om du kan, här är en stor marknad då med allt möjligt till salu, godis, kläder, växter, loppis, leksaker, trädgårdsmöbler osv osv....

Ha det riktigt gott! Stor kram!

Marina sa...

Vilka fina fynd! Jag ahr helt klart fel ögon med mig på loppisar för så fina saker hittar aldrig jag eller går jag på fel loppis.

Marie sa...

Hej Lina!
Vilken härlig dag ni hade! Både besöka Malins ljuvliga butik och underbara Moheda. Så mycket fint som fick följa med dig hem. Jag är grymt avundsjuk på stegen, en sån vill jag också ha!

Ha en bra tisdag!
Kram Marie

Tusenfröjd sa...

Så många fina saker du hittade. Det där gröna tvättstället hade nog jag köpt! Var ligger Moheda? Är det något loppisstället? Öppettider? Det börjar ju att klia i mina fingrar... Ha en underbar dag/kväll. Liv

My Lovely Things sa...

Hej!!
men vilka fina saker du inhandlat!!
Ja moheda är verkligen en skattkammare!!

Du har gjort det så fint hemma..vilka fina saker du fyndade..
Jo ang olyckan i Tönnerosa..Det läskiga är att vi körde samma väg en liten stund tidigare..det skakade om oss oerhört..det kunde vart vi som krockade..
Ja det är fruktansvärt när människor dör..lider med dem..
kram anna

Annika Christensen sa...

Jösses vad mmånga fynd du gjort. Den lilla butiken verkar helt underbar. Tack för din gullig kommenta det värmer.
kram
Annika

Anonym sa...

Oj så många fina fynd man blir ju alldeles avundsjuk ;)
MVH Smillasplats.blogg.se

Lina sa...

Hej!
Oh, vilket drömställe denna loppis i Moheda verkar vara!!! Jag blir helt sjuk! Jag MÅSTE dit också! Våra 4 semester veckor är dock nästan fullbokade, så frågan är om vi hinner. Men de har väl öppet året om, eller?

Såg att du köpt en likadan stege som jag fick av min moster. Den hade min mormor och morfar i sin lanthandel. Tyvärr har jag inte hittat en plats för den, ännu. Funderar som bäst på att ha den på altanen. Får ta tag i detta nu när jag är hemma!

Må så gott!
Kram, Lina

Färjtorp sa...

Vilka fynd du har gjort! Stegen är urfin, hade gärna velat ha....
Roligt med såna loppisar alltså!!!
Tur att ni hade släpet med er =)

Kram Johanna