torsdag 19 februari 2009

Inrednings stilar

Jag blev utmanad av Bodil om att skriva sju sanningar om mig själv. Jag har gjort detta innan och hoppar denna gång, men tänkte jag skulle skriva lite om inredningstankar som susar i huvudet just nu..
Jag gillar verkligen att pyssla hemma och gör det så mycket tiden räcker till. Vitt är alltid basen och sen älskar jag att göra olika blomsterarrangemang. Jag är totalt alergisk mot stora gröna växter typ palmer osv. Murgröna, hjärtan på en tråd, oliver och andra medelhavsväxter är favoriterna och såklart blommor efter årstiderna som krokus, pärlhyacinter och tulpaner på våren, sommarblommor i från trädgården och Pelargoner m.m
Sen är det ju det andra.... Jag tycker att den Franska lantstilen shabby stilen à la Jeanne d´ark Living med ljusa färger i brunt, beigt och vitt är fantastiskt fin. Gamla zinkkar i trädgården, madonnor, kors osv






Sen krockar den slitna Franskastilen mot att jag gillar pasteller typ som Ett hus i vitt.
Märken som Green Gate, Leilas stil osv. Med porslin i härliga röda, gröna färger samt ljuvliga pasteller, dukar och vimplar i regnbågensfärger!



Kan man blanda?
Är det någon mer som tänker/funderar/känner likadant?
Ha en riktigt bra helg!

9 kommentarer:

Marina sa...

KUl att läsa! Här krockar stilarna kan ajg nog erkänna. Köket= vitt, en del svart, lantligt, trasmattor, zinkhus, halvmåndebord m pynt på. Badrummet= blått o vitt o en del zink o knopphängare. Tv-rummet= görs om nu med liggande brädvägg (vitmålad, ljus tapet m medaljonger, svart ryamatta, lite lila småsaker. LIte modernare alltså men ändå rustikt.
Verandan har vita liggande brädväggar och svartgrått klinkersgolv.
Sovrummet= beige o vita väggar (även där en brädvägg. trägolv, antikbetsade furumöbler. INTE snyggt längre tycker jag! Men det är inte baras så till att byta en massa möbler.
Trädgården går lite i gammal mormorsstil. Skapar rum så gott jag kan. Färgen grön gillar jag.

Njut i din trädgård sa...

Hej!

Här hemma är det nog ganska så minimalistiskt. Mycket rena raka linjer, mycket vitt och en hel del kontraster, tex svarta antika runda fotoramar. Jo så jag blandar nog en hel del.
Mycket vill jag förnya och byta ut, sånt som hängt med sedan jag flyttade hemifrån, men som Marina skriver - det är inte bara så till att byta en massa möbler.
Trädgården här hos mig har varit i total förändring, med grävmaskiner och stora jordhögar, killarna har tjingat en slags fotbollsplan så jag utgår från den. :)
Trevlig helg

plingan sa...

Jag tycker att det är det som är charmen med ett hus, husägarens personliga blandning.
Här blandas gammalt, nytt, vitt, färg - det jag tycker är fint :-)
Ha det!

♥ Fyra årstider sa...

Här är en som blandar..och jag känner att det går. Det jag har minst är shabby..inte riktigt min stil..men annars så köper jag det som jag gillar.
Kram Lotta

Erika sa...

Klart man kan blanda, gäller ju att hitta det man själv gillar.

Unknown sa...

Jag håller med dig och visst kan man blanda. Green Gate är ju bara ljuvligt! Älskar zink, vitt och silver. Hjärta på tråd är favoriten och som du säger gärna nån enstaka bukett pastellfärgade tulpaner eller någon annan blomma. Så länge allt känns bra för dig så kanske "regelböcker" inte är så livsviktigt att följa.
Må så gott/Katarina

Skomakartummen sa...

Ja... man kan blanda hur man vill tycker jag. Ett vackert hem är där man trivs. Det blir personligt om man har sin egen smak och tycke. Kram sari
PS jag vet inte om jag har någon speciell stil men jag trivs hemma.

Stinsahuset sa...

Vist kan man blanda. Älskar samma saker som dej. För mig är det en rekreation för själen att pyssla och greja i hemmet och trädgården. Jag vill inte ha ett hem som är det andra likt.
Ha en skön vecka.

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Lina.
Viken fin blogg du har och vilka fina färger, jättesnyggt, tycker jag.
Mycket stilfullt.
Och att bryta mot regler är nog det vettigaste som finns.
Någon kanske tycker sig ha hittat den ultimata inredningsstilen, och vågar inte avvika.Man ska passa sig för grupptrycket.
Om människor inte vågade bryta mot regler så skulle ju aldrig något nytt ha uppfunnits överhuvudtaget.
Det är så alla nya stilar och alla uppfinningar kommer till.
Fantasin har vingar och den bär oss framåt.
Jag själv beundrar den vita stilen, det är vackert att se på, men jag älskar pasteller, så det blir jättesvårt att välja.
Jag älskar också att bryta mot alla regler inom typ inredning och dessutom så är det bra om man vågar visa sin egen stil och särart, om man gör lite som man vill så visar det på utveckling.
Jag gillar alla dina fina bilder på både vitt och gott och blandat.
Ta gärna en titt i min blogg så förstår du nog varför.
Kram Vita Zara.