fredag 11 januari 2008

Lite ideér

Jag fick en fråga av Caroline om jag hade några idéer på vad hon kunde plantera i sina krukor.... Om man inte bara vill köpa en fin krukväxt gillar jag att använda lökar, hjärtan på en tråd, sukullenter och kuddmosa... Hjärtan på en tråd låter jag oftast vara kvar i sin kruka om det går (lättare att vattna). I denna lilla korgen har jag bara satt ner några sukullenter och en hjärtan på en tråd som klättrar längs handtaget på korgen (tappat ordet....). Täckt med lite mossa och sjösten. Jag har delat på pärlhyacintlökarna, rensat dem från jord och sukit ner dem med en tandpetare. Sen är det bara att byta ut lökarna efter att de blommat över. (Släng inte lökarna utan spara dem och plantera ut dem!!


Här är en närbild på hur jag använt kuddmossa, björk, lökar och lite dekorations ägg.

Ytterliggare ett arrangeman med plättar på en tråd, pärlhyacinter och påskliljor (gjordes förra våren). Dekorerade med lite hö, ormhassel och ett rede med ägg i.

Efter att påsken var över bytade jag bara ut lökarna mot andra minikrukväxter... Men behöll basen.

Hoppas att det gav lite idéer och inspiration!

Ha en riktigt trevlig helg! Hos mig skall Julen plockas ut!


15 kommentarer:

Marina sa...

Så fina växtarrangemang! Jag är mycket förtjust i hjärtan på tråd. Nu har jag bara en ljusstake kvar sen är hela julen borta.

Vanilla dreams and humblebees sa...

Oboy vilka arrangemang!!! Nu blev jag alldeles vårpirrig! Nu måste jag ut och handla hem lökar och fixa till något vacker jag med...

Du är kanon duktig!
Kram från Jenny

Små Hjärteting sa...

Vilket vackert lusthus ni har. Jag skulle också vilja ha ett, men med min mans snickeritakt blir det väl när jag har fyllt 100...
Kram Jenny

Lallis sa...

Oj, så fina!!!
Ha en fin helg.
Mvh Lallis

Cin sa...

Tackar!! Vilka tips i precis rättan tid. Ska städa ut julen imorgon och dessförinnan hinna med ett besök till blomsterhandeln. Nu vet jag vad jag ska köpa!! Kanon.
Kram Cin.

Marie sa...

Underbara arrangemang, inspirerande! Du borde jobba som florist!!!!

Ha en härlig helg!
Kram Marie

Lotta sa...

Fina och inspirerande tips som vanligt Lina - brukar alltid titta in hos dig när jag vill ha inspiration :) Det är ju lite trist nu när julens röda färger och glitter är borta och nu vill jag ha något nytt och fint på bordet - har vissst någon Taklök ute i krukan som jag tror får komma in.... Tack för dina fina bilder Kram 8`)

rost&rosor sa...

Vilka vårfina inspirerande små grupper du gjort,nu önskar jag mig nån stans att plocka mossa för skapande.m.v.h Katta

Under en vind sa...

Tokgillar dina idéer!!!! Måste bara fråga om du har varit i den nya butiken som det annonseras om i tidningen!! Linas på Linnégatan?? isåfall hur är den? Fortsatt skön helg! Kram!

MiaMaria sa...

Så vackert jag är ju en av de många som älskar arrangemang och vackra sådana......

Miamaria

Fru A sa...

Jag har oxå en sån skål på fot som jag hade ett arrangemang i - tills jag råkade elda upp kaktusen (ett ljus ingick i arrangemanget...*s*) Nu används skålen till frukt igen.:)

Hwita villan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika sa...

Som sagt, du hålla blomsterkurs med mig - våren!! BASTA!!!
Jag har antagit utmaning och kommer snart att publicera 7 smaskige sanningar om mig själv. Toppen att va tillbaks!!

Marie sa...

Hej Lina!
Det var fler än du som undrade över dokumentet så nu har jag skrivit lite bland kommentarerna på min sida.

Kram Marie

Mia sa...

Dette var da lekkert, Lina. Flott idé, som jeg er red jeg ikke klarer å få til like bra... men takk for tipset!

Det va da hyggelig av deg å tenke på meg med utmaningen her for litt siden. Men jeg er sååå fryktelig dårlig på denslags, dessverre. Men koselig at du tenke på meg alikevel.