tisdag 12 maj 2009

Köket

...är inte riktigt färdigt, men jag kunde inte låta bli att visa lite bilder! Vi har bytt bänkskiva, häll, diskho, blandare, stänkskydd, fläkt och ugn och micro. Det som saknas nu är en låda där vreden på den gamla spisen suttit, mjukfog och ljus under skåpen. Vi hade en ljusrampslist tidigare, men vi skall istället ha spottar under skåpen.
Jag hade först tänkt mig en porslinsho med synlig kant utåt, men det fanns ingen som passade i våra stommar. De är specialbyggda för flera år sedan och inga standardmått, så det fick bli en nedfälld från ikea. Blandaren är från Tapwell och bänkskiva i massiv ek har vi köpt på Silvan.
Kaklet är från Svenska kakel. Eluttagen skall bytas i hela köket och nya vid diskbänken kom på plats i går. Det är Eljos renova som vi köpt.
I glasflaskan tänkte jag hälla diskmedel och sen har jag sommarfejat med ny duk av tyg från rusta och nya stolsdynor från Nyblom och Kollén. Härligt med lite ljuvliga pasteller, nu när det går mot sommar!
Köket är ett rum som vi tagit lite pö om pö. När vi köpte huset var det furuluckor med stora kvistar i och vi tänkte direkt på visningen att detta skall vi göra direkt, men vi prioriterade om och 2007 målade vi luckorna och la in nytt golv. Nu två år senare får dt ytterliggare en uppfrächning och nu känns det riktigt fint! Ni kan kika här om ni vill se hur det har förändrats.

17 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Har de en infälld porslinsho på ikea?

Superfint - och den där kranen var så snygg - skall genast kolla upp Tapwell!

Kram Maud

Cin sa...

Superfint! Härligt på ett sätt när man tar det pö om pö för då kan besluten växa fram och kännas rätt innan man börjar fixa. :)
Kram Cin.

Marina sa...

Jättefint! Det är viktigt med ett bra och fint kök tycker jag.

VITA NYANSER sa...

Vad fint ni har i köket. Vilken fin kran, jättefina detaljer! Tack goa du för din fina kommentar om Wilmas rum.

Kram l-l

Maria sa...

Vad härligt med nytt kök!! Jätte fina bilder =)

Bodil sa...

Men Lina såå fint det har blivit i köket. Blandaren är ju hur läcker som helst. Visst är det kul att få fint i köket ett rum som används mycket. Här ser det verkligen hemtrevligt ut.
Kram

Helena sa...

Vilken fin säng du fyndat!! Jag är också på jakt efter en järnsäng och hade tänkt att jag skulle ha den ute i vår lilla skog och låta blommor slingra sig upp, så lyllos dig. Jag får väl leta vidare...
Ha det bra/ Helena

Lilla Blanka sa...

Hej Lina!

Åhh vad fint..! Vad roligt att göra i ordning köket..jag väntar såå på att sätta igång med "uppfräschning" i vårt kök :)

Så himla fint med porslinshon, vi har också tänkt oss en sån..även om maken har haft sina stooora tvivel "den kommer inte att hålla" "den kommer att missfärgas"..men det har jag allt förhört mig om och det är inte några sånna problem alls.

Wow vilket fynd med sängen!!! 50 kr?? Ja, den är nog inte några problem att sälja på Blocket ifall du skulle ångra dig ;)

Kraaaam
Mia

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Grattis till ert kök!!! Sååå mysigt och fint...=) Tack snälla om din kommentar om mitt hem, du är då för snälle...=)

Jag postade boken i dag, så du borde ha den i morgon!! Ska fundera över något mysigt vi kan åka på..är liten sugen på Dk framöver!! Vad tror du om det??

Puss och kram i gödslastan!! kramelikram Malin

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Tittar in och önskar dig en skön helg och vad fint det blev i köket.
Kram Lotta

sexy sa...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品

Marie sa...

Hej Lina!

Så fina bilder från erat kök! Underbar kran och jag är så avundsjuk på din porslinsho. Min make totalvägrade porslinsho i köket, suck!!!!

Kramar Marie

Jeanettes hus sa...

Hej Lina,

jag har pratat med Minna och det enda hon skulle önska är lite hel helts bilder.
Plåta och skicka dom till henne.
Jag sticker ju iväg 14 dagar så det får bli att vi ses i slutet av juni.

Fint ditt kök blivit. Gillar det mycket.

Hoppas att allting är bra med dig och mamsen.
Minna hälsar

Kramisar Jeanette

Under en vind sa...

Vad fint det ser ut!!

Hoppas att allt är bra med dig! Här rullar dagarna på, önskar att tiden stod stilla ett tag....vill bara mysa och gosa....

Ha det bäst! Kram!

Miss Goldie sa...

Hej!
Otroligt vackert kök ni har! JAg har några frågor om det är okej :-)

Vi ska nämligen bygga ett nytt hus och tänkte inreda i lantlig stil. Jag vill VÄLDIGT gärna ha en vit diskho i porslin i köket, men alla säger att det är såå opraktiskt och dumt att ha det eftersom de så lätt går sönder och får fula missfärgningar. Stämmer det? Ska jag helt ge upp min dröm eller finns det några bra argument jag kan komma med till de här skeptikerna?

Sen funderar jag lite på hurdan bänksskiva man "ska" ha till en sån diskho. Jag ser att ni har träskiva överallt, men blir inte den väldigt lätt förstörd av vatten som stänker från diskhon? Eller är det laminat ni har? Tycker du att det fungerar bra?

Kulla Gulla sa...

Wow, vilket vackert kök du har! Och häst! Och alla bilder är så vackra!

amandahornfeldt sa...

Kul att se andras kök nu när vi snart ska renovera eget :-)
Tack för inspirationen!
Kram