fredag 28 september 2007

Vitt

Förra helgen fick jag in mitt nymålade soffbord! Vi har haft ett vanligt Ikea Lackbord i ekfanér som nu blivit vitt. Jag skavde det lite på kanterna, vilket man ser dåligt på bilderna. Jag tror att jag skall skava det ännu lite mer! Vi har furugolv, furutrappa, ek tv-bänk, ekbokhylla, ek cd-ställ... I vår lägenhet passade det jätte bra, men nu tycker jag det blir lite mycket trä!

Började med soffbordet förra veckan.....och skall fortsätta med vitrinskåp och bokhyllor. Cd-ställen, köper jag nog vita (även färg kostar...) och tv-bänken och vägghyllan får förbli ek. Trappan hade jag gärna målat vit och Golvet..... Fast kanske det blir för vitt??

Som sagt, man får börja med en sak i taget!
Var på Ikea för två veckor sedan och inhandlade nya soffkuddar i brunt och köpte även nya gosiga filtar....i brunt! Höstmys!!


Hmmm, när man ser bilden, ser det nästan lite rörigt ut med tavlor och högtalare.... Högtalarna kommer ju inte att få tas ner, men kanske skall prova att ta ner tavlorna......

Har ni tänkt på det... att i inredningstidningar och på andra bloggar får man aldrig se tv-soffan.... Är det för att TV´n är en tråkig möbel som inte alls passar in i Shabby looken, eller tittar de aldrig på tv? Hur ser det ut i era tv-rum?

Jag är egentligen inte så mycket för ljusfat, men jag gjorde lite på ett keramikfat. Satte kruka med plättar på en tråd (en av mina favoriter) på mitt finaste fat (zink, med guldlejontassar!!), två ljus och mina rostiga löv. Det blev ändå lite mer orginellt en bara ett fat med ljus......

Ha en trevlig helg!18 kommentarer:

Annika A sa...

Hej,
vad fint det blev!! TVsoffan får man aldrig se för det ligger alltid någon och sover i den.....

Mia sa...

Jättesnyggt!

Lotta sa...

Så fint det blev med vitmålat bord!

Ha en riktigt härlig helg!
Kram
Lotta

Uppe på vinden sa...

Så fint det blev med bordet i vitt istället!!! Absolut bättre! Men egentligen ser man inte det förään förvandling är gjord, så före och efterbilder är toppen! Fint ljusfat också...där är de där löven igen....såg såna nånstans (nätbutik tror jag...) men minns inte var...vill gärna ha såna...vet du?? Nu väntar Idol....Trevlig helg! Kram!

Marie sa...

Bordet blev jättesnyggt. Alltid kul att få se före-efter bilder. Vilket fint arrangemang du gjort på fatet.

Trevlig helg. Kram Marie

Ps. har svarat på min sida hur jag gjorde kransen.

elin1976 sa...

Måtte innom for å ønske deg en fin helg. Klem:O)

Marina sa...

Det där med avsaknaden av tv bilder i tidningar har jag också tänkt på. Inte är det en snygg "möbel" inte. Här har vi Stora högtalare som jag vill ha bort. Visst säger mannen, vi kan köpa nya. Men det är ju itne jättelockande att lägga pengar på högtalare. han får nog önska sig det i present tror jag.

Marina sa...

Glömde ju att skriva att ljusfatet blev lyckat!

Guldkant På Livet sa...

Så vackert du har det hemma och bordet blev toppensnyggt i vitt! Fint ljusarrangemang med! Ja du, det är väl så att tv:n och annat "praktiskt" inte får synas för det är inte estetiskt och vackert helt enkelt... men vi har ju alla tvhörnor så klart, mer el mindre i af... Gruvgatan sänder inte saker i dagsläget men vem vet, kanske de kommer göra det framöver, det gör ju de flesta numera, vi får hoppas! Ha en skön helg! Mari.

Cin sa...

Verkligen roligt att få före- och efterbilder! Blev bra med vitt istället.
Har en fråga ang plättar på tråd. Jag har köpt en sån och den växer så det knakar. Hur gör du, ansar du de långa trådarna eller du låter de växa "vilt"? När de blir för långa är det svårt att göra något med den liksom...

Randi sa...

Håller med - visst är det effektfullt med före och efter dokumentation. Fint resultat!

Mysiga lantliga ting sa...

Blev ju jättesnyggt! Och så fint ni har i vardagsrummet erat.
Kram johanna.

Uppe på vinden sa...

Tack för hjälpen med minnet, visste att jag sett de där löven nånstans! Nu har jag beställt både löv och en del annat *hi hi*....Kram till dig!

Inmycarport sa...

Hej Lina!
Vilket vackert skåp!!
Ang. din fråga hos mig om jag skickar saker..så gör jag det med vissa saker som inte är så tunga och skrymmande. Hör av dig om du är inresserad av något.
Ha en skön dag!
Maria

MOONLOVERS sa...

Gud vad du ser ut att ha en mysig gård ;) ha det så bra

Linneagården sa...

Tror inte att jag har varit här förrut!? en sån fin blogg du har. Bordet blev ju jättebra som vitt & skåpet man ser är ju så vackert...
*kram* /madelene

min vita värld sa...

Vilket mysigt hem du ha.
Kram Pernilla

Anonym sa...

Hej lina! Vet inte riktigt hur jag kom in här.. försökte söka på vad man behöver köpa för att måla om ett ikea lackbord :) Jag är en nybörjare (hemmafru dvs) så jag tänkte överraska med att klara det utan att fråga mannen. Sedan märkte jag hur lite jag vet! vad köper jag för sorts färg ?

Ha en bra dag!

/Hemmafrun