torsdag 3 januari 2008

Jul i Vardagsrummet

Jag kan inte riktigt släppa jultemat riktigt ännu.... Har några bilder kvar att visa... Dessa kransar fick jag av Annika i julklapp. Jag hade sett dem på Hemtex och tipsade henne om att hon kunde ha sådana på deras gamla fina spegeldörrar hemma hos dem och jag sa att jag funderade på att köpa dem och hänga på vårt skåp i vardagsrummet. Och så fick jag dem i julklapp! Tack snälla Annika!! De är faktiskt riktigt verklighetstrogna och så barrar de inte!

Den 20e december fick jag min julklapp som jag gett mig själv! Ett Väggord, "Verae amicitiae sempiternae sunt" - Sann vänskap är evig. Jag klistrade genast upp det på balken i vardagsrummet och är helnöjd!! Nu funderar jag på ett recept i köket.....


Jag har länge sneglat på ett hjärta från Westergaard & Kovács men jag ha bara hittat röda hemma (vill ha ett vitt) . Har sett att många köpt kopior på Åhlens men aldrig hittat något själv. Men i mellandagarna hittade jag ett på Åhlens på rea dessutom, 70kr kostade det och det får duga tills jag sparat ihop och hittat ett "riktigt"..... Jag tror att jag har det framme även resten av året, eller är det för juligt? (Skrollan ville gärna vara med på bild...)

Efter att tittat på alla era fina granar och efter att ha varit hos svärföräldrar och mina föräldrar över alla juldagarna blev jag ändå sugen på att ha en liten gran, så i torsdags när vi kom hem, gick vi ut och "högg" oss en liten gran. Större får som sagt inte plats hos oss. Nu känns det äntligen fulländat juligt hos oss. Tyvärr fanns det bara vita ljusslingor kvar..... (skall nog vara ute i bättre tid nästa år....

Men snart är det dags för den att åka ut igen...

Ha en ritigt bra torsdag!!

11 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har också två såna kransar, visst är de ljuvliga!

Och jag har även två stycken hjärtljusstakar. Hittade dom för 49 kr styck på en handelsträdgård! Jag tänker ha mina framme året runt, när de är vita tycker jag inte de är speciellt juliga.

Ha det riktigt gott!
Kram
Lotta

Det lantliga hemmet sa...

hej igen..vad fint du har gjort..förstår att du blir sugen på att ha en julgran iallafall. det finns såna ljusstakar på hemtex jag har köpt en st men det är bara ett ljus i man kan ha men den är fin ändå..ha de kram K

Goa sa...

Hej Linan min! SÅ himla fint du har!! jag blir alldeles kär i ditt hem!!
Kul att du fick kransarna i julklapp, har själv två och ångrar att jag inte köpte flera. SÅ är ju din gran bara söt!! Väggord vill jag också ha, ditt är jättefint...verkligen!
Ja, visst är det lite sorgligt att man ska packa ner allting nu...samtidigt som det är lite skönt att veta att ljusare tider väntar oss.
Mina varmaste kramar går till dig och önskan om ett lyckligt år!

Anonym sa...

hej hallo!
det var allt bra längesen jag lämnade mitt avtryck här...
är rejält trött på att släpa mig mellan säng, soffa o toa nu, så det fick bli en avstickare till datorn!!
jag glömde helt bort att kommentera ditt fina väggord på nyårsafton, även dan efter när vi hämtade bilen... men jag gör det nu istället!! det blev riktigt fint!!
nä nu åkte jag på en nysattack igen... tillbaka till näsduksberget vid soffan...!
ha det gott!
kram kram

Solsjö - Under en vind sa...

Oj vad här har hänt saker!!! Kransarna är perfekta! Jag har 4 st här hemma, en på en dörr, och tre på skåpsdörrar! Barrar inte nåt! Ljusstaken har jag också, den finns framme hela året! DEn har stått i köket sen jag köpte den, förutom en kortis på spiselkransen på kakelugnen. Väggordet var sååå fint! Jag har ju ett, men vill GÄRNA ha ett till i vardagsrummet, har dock inte kommit på vad det ska stå...ditt kanske vore nåt....
Vilket mysigt nyårsfirande ni hade!! vackert dukat också! Ha en skön kväll! Kramis!

Anonym sa...

Hej på dig!!!

Så otroligt fint du har hemma hos dig.
Ni verkar fira nyår på samma sätt som vi gör hos oss.. ganska annorlunda men mysigt.
Jag har också försökt få tag i liknande "fusk"kransar men där jag bor finns det nog inga..
Jaja, Jag ska då kika in hos dig fler gånger. Väldigt inpirerande.

Kram
Pernilla

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka fina gåvor, de kransarna och väggorden var såå snyggt! Du har ett mycket vackert hem! Åh, jaså, du har äntligen funnit ditt vita hjärta! Jag minns du frågade mej förra vintern var jag hade hittat mitt, och nej, det är inte juligt, bara snyggt, jag har mitt framme året runt och jag tycker det är minst lika fint som "originalen". Vilken go katt skrollan är!! Trevlig helg och god fortsättning på året! mari.

Marie sa...

Jag har också två sådana där kransar, de ser faktiskt ganska verklighetstrogna ut! Jättefint väggord, passade så bra på balken. Hjärtljusstaken tycker jag definitivt att du kan ha uppe hela året.

Ha en bra fredag!
Kram Marie

Anonym sa...

Your pepperkakshus is sooo sweet. I think it's really nice. Thanks for sharing!

Unknown sa...

EN MASSA FINA SAKER DU VISAR!! =) Klart att du måste ta dig från Halland in till smålands djupaste skogar...Kom nu till våren så ska jag rekommendera en massa myspys =) kramar Malin

Radhusdrömmar sa...

Jättefin sida du har!
Var har du hittat skåpet?

Är det ok om jag länkar till dig på min sida?

Kram
Johanna