måndag 9 juli 2007

Shopping i Dalarna

Jag måste säga att Halland saknar mysiga affärer med lantlig inredning. Det är väll därför jag blir som tokig när jag hittar små mysiga affärer i min stil. I torsdags medan Sambon och pappa var ute och fiskade på Siljan, passade jag och mamma på att åka till inredningsaffärer.... I Alvik finns ett litet snickeri som gör underbara fönster och dörrar i gammal stil och på snickeriets loft finns en liten affär med antika och nya saker (tyvärr har jag ingen bild därifrån). Jag har handlat där varje år vi varit uppe och varför bryta trenden?? Jag köpte en lampskärm, köpte en förra året med, men behövde en till..... Jag köpte även en liten handduk, som jag skall ha som duk.

Förra året köpte jag en stor linneduk med samma monogram


Sen gick färden vidare till Vikarby och till Grannlåt. Där inhandlade jag ett litet glaskakfat på fot. Jag blev väldigt sugen på att köpa gardinlängden som man kan skymta på bilden.Efter besöket i Vikary åkte vi till Tällberg och vidare till Hjortnäs, där jag beställde en Toalettskylt av Ylva skarp. Hon gör otroligt fina skyltar, tavlor, brädor mm

När jag kom hem insåg jag hur gul vår toalettdörr var och satte igång att måla den och då behövde ju även hallen målas, så vips hade jag rollat över hallen och dörren väntas på att få målas ytterliggare någon gång.

Jag blev supernöjd med min lilla skylt och blir nästan sugen på att köpa en som det står välkommen på. Den skulle i så fall hänga över spegeln i hallen....

Vi åkte tillslut till Heden och Ramboden, där jag inhandlade en vägglampett, eller vad man skall kalla det..... Den är gjord i betong med pressade blad i och ett litet provrör som man kan ha en blomma i.
Visst skulle det bli fint med en välkommenskylt över spegeln.... Ser att jag måste sänka betongväggvasen eller höja lampan.... Lampan som hänger på väggen är från Svensk Tenn. Det är en båge av plast som jag satt ett tygmonogram emellan.Nu måste jag gå ut och fortsätta måla...

7 kommentarer:

Poppins sa...

Så fina saker du har köpt. Grannlåtens hemsida kunde jag tyvärr inte komma in på. Affären såg mysig ut på dina bilder.

Mia sa...

Grattis med ny blogg! Så flott, blogspot er veldig bra (har jo ikke noen erfaring fra andre da...) Kommer du til å bruke kun denne, eller...? Jeg skal rette linklisten min.

Anonym sa...

Äntligen kommer jag in här. Har försökt flera gånger men det har alltid blivit nåt fel. JAg länkar dig gärna, säg till om det inte är ok. Vill kika in här varje dag.
Kram

Rosengeranium sa...

Jupp! Nu kom jag in! Trevlig "shoppingspree". Att inte ha några inredningsbutiker i närheten av hemmet är ju en utmärkt anledning :-)

Guldkant På Livet sa...

Vilken mysig hall du har!! Men wow, har du simmat i Vansbrosimningen, inte illa må jag säga, kallt o jobbigt måste det ha varit.. Ja, visst finns det mycket vackert här i Dalarna, både i naturen och shopping! Kul tips du gav dock, jag har inte varit på ngt av de ställerna man jag fick en Skarpskylt i förra veckan jag med! Hon skriver verkligen vackert och din toskylt blir fin på nymålad dörr sedan! Den där butiken Grannlåt verkade mysig! Mari.

Signes vind sa...

Vilka fina saker du köpt och vad roligt det är när det ena leder till det andra.

EVA AGNES sa...

Precis så är det Lina. Målar man vitt på ett ställe drar det med sig en hel del annat också.
Väldigt fina grejer du köpt i Dalarna.
Och det stämmer att det inte finns så mycket sådana butiker i Halland.
Kanske ska vi öppna en??? :-)
Vore jättekul, men kanske jobbigt..
Kramar Eva Agnes