måndag 7 april 2008

30år uppvaktning

I fredags var vi på 30-års uppvaktning hos en arbetskamrat. Hennes sambo hade ordnat en överaskningsfest för henne! Vi var fem stycken från jobb som gick dit med våra respektive och barn. När hon öppnade var bara hennes syster som var där. Hennes sambo hade lurat henne att de skulle iväg över helgen och systern skulle komma för att passa barnen.

Efter att vi kommit så kom det ca 30 personer till och grattulerade henne i deras 2a!! Hennes sambo bad om lite hjälp för att bära upp maten som stod i hans bil... han hade varit hemma från jobb och förberett taccos hemma hos sin bror under eftermiddagen. PÅ 15 minuter stod det en hel taccos buffé uppdukad, groggbordet var framme och folk satt lite varsom och åt. Det var verkligen trevligt!

Jag beundrade verkligen hans sätt att överaska henne ocha tt ta allt med ro! Han började kvällen med ett tal där han sa att vi fick äta så länge maten räckte, fanns det inte tallrikar, fick vi vänta till grannen hade ätit upp och fanns det inte stolar fick vi sätta oss på madrasser! En annan (=JAG) hade oroat sig för stolar, bord, tallrikar mm. Vi åt i skift, satt i skift. Huvudsyftet var att alla skulle ha trevligt, och det hade vi! Att inte alltid behöva vara så perfekt i sin planering är något som jag skall tänka på! Detta var så otroligt mysigt!!

Av oss fick hon två dagspan på Tylöhus i Tylösand och jag hade fått uppgiften att fixa till blommorna. Jag tog tillfället i akt och skapade ett litet arrangemang. Jag använde tre olika färger på rosor, lite grönsaker samt grönt från trädgården. Provade även att måla på en träskylt, passande till en "byggbrud"....
Som jag nämde i förra inlägget så har jag fått lite nya arbetsuppgifter. Jag har fått ta över projektet som jag varit entreprenadingejör för i 1,5 år som PLATSCHEF. Det känns väldigt spännande och väldigt utmanande! Det är ett projekt där vi bygger totalt 45 bostadshus. Sista inflyttningen är i december 2008, så det är ett tag kvar. Det mottogs bra av "gubbarna" så det känns skönt! Jag blir den första kvinliga platschefen på hus sidan på vår avdelning...känns ganska bra! Eller om jag skall tänka i Mia Törnblom s anda så Känner jag mig Väldigt stolt! (Skall komma ihåg att jag skrev detta när det är motigt och tungt och stressigt!)

16 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Grattis till den nya titeln - det måste kännas som att du fått ett stort förtroende som första kvinna!
Go Girl!

Häftigt "blom" arrangemang - det gjorde nog succé!

Kram Maud

me and alice sa...

Vilket snyggt arrangemang du gjort!!! Läckert när man använder grönsaker...
Grattis till chefsjobbet!!
Säger som föregående talare, Go Girl!!!
kram Susanne

Cin sa...

Stor grattis!!! Vad roligt med platschef. :)

Håller även med dig om planeringen inför fester (liknande den överraksningsfesten du skriver om här) att man borde ta det lugnare, men jag är precis som du i den sitsen. Man blir allt lite nojjig så allt blir bra och finns åt alla. Vi får väl jobba på det. ;)

Kram Cin.

Lilla Trollbacken sa...

Stort grattis till den nya befattningen. Vad spännande det låter. Håll gubbsen kort!!!!
Läckert blomarrangemang. Du är väldigt påhittig!!
Kram
Gabrielle

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Grattis Platschefen! Det var roligt att höra att det blir en kvinna som blir platschef.
kram
Marie

My Lovely Things sa...

grattis till Att vara Chef!!! Härligt att få bossa över gubbarna va..fniss..fniss:)

så fint arrangemang du har gjort..hon måste blivit jätte glad för det...

så mysig festen låter...
ha det så gott..
kram anna

Under en vind sa...

GRATTIS till nya befattningen! Vad kul! Du är en tuff brud minsann...hi hi!

Vilket fint arrangemang du gjorde och så trevligt ordnat det var på festen! Det enkla är oftast det roligaste!

Ska bli kul att se vad du tycker om Villa Älde! Jag visste inte heller att det fanns förräns jag fyllde år...Min kompis Jennie hade också nyss upptäckt butiken och handlade en tvålkopp till mig där i emalj....Det var inte så stort, men mysigt och en mycket tillmötesgående ägarinna!

Ha det gott, kram!

Marie sa...

Grattis till chefsjobbet, vad roligt!

Vilket fint arrangemang du gjorde, kul att använda sig av både blommor och grönsaker.

Det är mjölsäckar på bilderna från Lustfyllt, men jag har ingen aning om vad de kostar. Om du vill kan jag kolla nästa gång jag åker dit!

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

Goa sa...

Hej min ljuva Lina!...och ett stort GRATTIS till din nya titel!
Klart att du ska vara stolt, det är jag med..:)

Ditt arrangemang är superfint...verkligen häftigt med grönsakerna!
Och så är det som du säger, en lyckad fest är just när inte allting är så himla perfekt...utan man verkligen umgås och har trevligt. Tycker att det är dags för mera sånt åt folket, och mindre prestation i allting man gör!!!
Då blir allting så mycket roligare!

Må väl...alltid!
Och så ses vi snart...KUL!!

Unik Kollektion sa...

Men guuud så duktig du är, i dubbel bemärkelse!! Både på ditt arbete och med blommor...Massor med grattis!!! Tänk..du är lika bra med båda hjärnhalvorna, ti-hi...Det är nog få förunnat, ha-ha... Har du utbildning som florist med??? Du sätter nämligen i hop det väldigt smakfullt ( är fd floristlärare =)) Vimpeln i butiken är gjord av tyg och spetsband, som pynt! Men det ska nog gå att ordna lite fler =) Ser fram emot när ni kommer, men är rätt nervös =) Många tror att det är tip top överallt ha-ha..tyvärr har man veranda och uthus som skall göras om och målas, en annan veranda som inte är färdig , häckar att klippa , ja you name it! Hoppas inte folk blir besvikna ti-hi...Ha en underbar dag!
kramar Malin

Lönnergårds Anna sa...

Grattis till "nya" jobbet!!!
Vad kul!

Och vilken härlig fest ni va på, så avslappnat, en annan springer ju runt och storstädar hela huset och dukar och donar...det är ju inte nödvändigt alls...

Dina arrangemang är ju alltid lika fina, du kan väl extraknäcka som florist lite på helgerna.

Din skylt är så fin klart att du får göra sådana!!! Dom har jag absolut inte ensamrätt på, det har ingen :-)

Pssst...snart kanske du kan göra din egen bake a wish....hmm
Du den är grundad och klar nere i källaren ska bara skriva lite på den sen kommer den som ett brev på posten ;-)

Och snart träffas vi!!!
Åker du direkt till Malin eller åker du om Värnamo?
Närmast för dej är att köra mot Ljungby, vill du ha vägbeskrivning hör av dej.

Kramar Anna

Margareta, Holmsunds blommor sa...

Ett stort grattis till ett riktigt "gubbjobb".
Vilken trevlig fest mannen ordnade, imponerande.
Och hoppas att maten räckte så ingen åt av din fina dekoration.

SEASIDE LIVING IN MY WHITE COTTAGE sa...

Vilken kul fest! Jag skulle, precis som du, ha oroat mig för stolar och plats osv. Man ska nog våga släppa loss lite ibland! :)

Faktiskt med lite anknytning till ditt tidigare inlägg så; passar jag på att förvarna dig om att jag gör lite förändringar på min blogg och vill samtidigt klargöra att du kommer SJÄLVKLART vara fortsatt välkommen in att läsa på Seaside Living!!!

Många kramar Jenny

PS. Måste säga att Bosse ser såååå underbart fin ut!!! Saknar ridningen... snyft!

SEASIDE LIVING IN MY WHITE COTTAGE sa...

Glömde ju gratta till ditt nya jobb! Det kommer gå strålande!!!

Kram igen!

Lilla Blanka sa...

Åh GRATTIS till nya jobbet!

Vilket underbart arrangemang du har gjort - superproffsigt!!!

Kram
Mia

Anonym sa...

Hej Lina! Jag arbetar som journalist och skulle vilja komma i kontakt med dig och hittar ingen mejladress på bloggen, därför får det bli så här. Din blogg är full av inspirerande idéer och det är av den anledningen jag vill komma i kontakt med dig. Det går att nå mig på 035-14 76 26.
Vänliga hälsningar
Rebecka Kvint