torsdag 3 april 2008

Vår i Lusthuset & lite funderingar

Här skiner solen! Hästarna går och betar och lusthuset har fått vårkänslor!

















Den 11 april 2006 gjorde jag mitt första blogginlägg på Den här bloggen. Jag firar alltså snart två år! Jag har funderat lite på mitt fortsatta bloggande.

Det är många av bloggvännerna som antingen lägger ner sina bloggar eller håller dem stängda för ett antal utvalda läsare. Detta för att bloggandet blir ett måste på att visa upp ett vackert hem, ett måste för att lämna komentarer på andra bloggar, för att de får dumma och taskiga kommentarer om bloggandet mm. Till en början kände jag en viss stress och prestation, men inte längre! Att blogga för mig skall vara roligt och ett sätt att dela med mig av min inspiration precis som jag får inspiration av så många andra i bloggvärlden. Dessutom känns det som att man fått en massa andra vänner, fast man aldrig har träffat personerna!
Det tråkiga är ju, precis som många andra bloggorskor tycker, är just det att det lätt blir en envägskommunikation! Man vet att många läser ens blogg, men gör det i smyg. De lämnar aldrig en liten ledtråd efter sig. Så alla ni som jag vet läser, arbetskamrater, gamla klasskompissar, släkt och vänner, snälla kan ni inte bara skicka en hälsning så och då så att jag vet att ni inte bara smyger förbi! Tänk om ni går miste om en solig eftermiddag i lusthuset med en kopp kaffe och hembakad rabarberpaj bara för att ni bara smög förbi och inte knackade på.....






För er som inte vet hur man gör när man lämnar en kommentar, så är det väldigt enkellt. Man börjar med att klicka på kommentarer och då kommer det upp en textruta. Där skriver man en liten hälsning, glöm inte att skriva ert namn!Sen kryssar man i rutan för anonym.

Jag har bestämt mig för att fortsätta som vanligt och hoppas på ytterliggare två inspirerande år!

P.s Jag var på en föreläsning av Mia Törnblom för några veckor sedan och då sa hon just det med att folk måste ha så fint hemma alltid. När man kom hem till vissa så var det som att stiga in i en inredningstidning och då brukade hon tänka "Var har de alla sina saker"? Det tycker jag är riktigt bra! Ibland är ju bloggen så...Fast jag tror att många andra bloggorskor, precis som jag röjer rent i röran tar ett foto på en ren plats.... Och fottar sina favorit platser/saker i hemmet i olika vinklar och vrår.....Eller??

Ha en riktigt bra kväll och en bra fredag!

Jag har fått nya arbetsuppgifter= annan befattning (berättar mer en annan dag) så jag är så inspirerad att gå till jobb! Härligt!

21 kommentarer:

Ulrika sa...

Va roligt att du fortsätter! Tycker så om din blogg.
Alldeles underbar lusthus! Så mysigt...

Vårkramar, Ulrika

Jes/Vita villa vila sa...

Grattis till din 2-åring ;) Härligt att du bloggat så länge & roligt att du fortsätter!

Underbart lusthus ♥
Kram/Jes

Solsjö - Under en vind sa...

Man får putta undan kläder och leksaker ut kamerans synvinkel bara....fniss.....Alla har vi vanliga hem, men varför ska man visa upp den värsta röran, det inspirerar ju inte....Före och efter däremot gillar jag!
Såg att jag på Under en vind bara idag har haft över 132 besökare, men 32 kommentarer!?! De andra då?? Man måste inte skriva nåt varje gång, men nån gång då och då...ja ja.....Tror att vi bloggare vet hur vi menar.....
Dessutom är det ju så mycket mer än att bara visa bilder från sitt hem, tror att man kan hitta vänner för livet! Vi hade ju aldrig fått kontakt med varann utan detta!

Så härligt vårigt i ditt uthus! Om du kommer hit en dag så tar vi en dag då jag kommer till dig! Hoppas jag!

Stor kram och gonatt till dig!

Lilla Blanka sa...

Hej Lina!
Jättebra inlägg...!!!
Dina bilder är jättemysiga och härliga..jag kan riktigt känna hur det känns att vara där vid lusthust och vid hästhagen...underbart!
Håller med, det är lite klurigt det här med bloggandet..många smygkikar nog och vissa vill stänga sina bloggar, helt förståligt då de tycker det känns för utlämnande och att det kanske blir lite för mycket en-vägs-kommunikation.

Du har helt rätt i det där att "röja undan för en del av huset/rummet" så att man kan fota nåt fint. Så gör de ju på inredningstidningar också, arrangerar och donar för att få bra bilder. Jag vill försöka få det så "naturligt" jag kan även om jag givetvis fixar för att det skall se lite trevligare ut.

Hoppas du väljer att fortsätta, din blogg är jättehärlig!
Kram
Mia
ps OJ en roman..hoppas du orkar läsa :0

I ett litet hus sa...

Vilket helt underbart lusthus! Har alltid ddrömt om att få ha ett sånt! Jag får nog drömma vidare....

Ha en skön kväll!

MiaMaria sa...

Hje!

Kul att du kör på i din anda.

Och vilket underbart lusthus du har och jag skulle inte vilja missa fikat.

Du har så rätt i det du skriver visst stylar vi inför foton...och det ska var roligt att blogga.

HA´en skön helg!
Miamaria

Ljuva ro sa...

Va härligt att få möta våren i lusthuset! Vilka kanonfina arrangemang du gör!

My White Cottage sa...

Tänk att du har bloggat i 2 år! Fantastiskt!! Jag hoppas du fortsätter länge till och ger oss inspiration. Visst är det så att man röjer undan en del när man fotar, men som sagt, tanken är ju att inspirera. Jag tror alla som bloggar förstår att man inte alltid har så undanstädat som det kan verka på bilderna.

Ha en toppenbra helg!
Många kramar Jenny

Marina sa...

Jag brukar ju kommentera här ganska ofta och din blogg är jätteinspirerande för mig. Himla fint i lusthuset! SÅ du har bloggat i två år. Jag har snart bloggat i ett år och har inga planer på att sluta.
Det där med fina hem är ju inspirerande men jag är inte så dum att jag tror att dom hemmen ser ut så alltid eller att dom inte har "skräphögar" En dag visade jag vår kökssoffa som lätt drar till sig en massa saker och post. Det visade sig då att de flesta som kommenterade hade sådana ställen också. Det är så klart inte så ofta man tar kort på skräpet för det är ju inte så inspirerande.
Mia är kanon! Jag har både hört henne och läst böckerna.
Så kul med jobbet! Vill höra mer.

Maria sa...

Måste vara härligt att ha och sitta i under sena sommar kvällar!!

Marie sa...

Erat lusthus är helt underbart, jättevackra bilder!

Hihi, visst är det så att man röjer undan lite när man fotar till bloggen. Men tanken är ju att man ska inspirera. Inte sådär väldigt inspirerande att se en massa leksaker på golvet eller en överfull tvättkorg. Sånt vet vi väl alla hur det ser ut!

Tänk att du har bloggat i två år, själv har jag snart bloggat i ett år. Det är verkligen jätteroligt! Visst undrar man ibland över vilka alla är som läser ens blogg, det är ju nästan alltid samma som kommenterar, men vilka är alla de andra.

Nu är det inte så många dagar kvar tills vi ses, ska bli jättekul!

Ha en härlig helg Lina!
Kram Marie

Ps. Spännande med dina nya arbetsuppgifter!

Lilla Trollbacken sa...

Vad bra du har skrivit. Jag brukar tänka som du. Nu har ju jag i och för sig bara hållit på sen januari. Men det får verkligen inte bli ett tvång. Jag tycker det är så roligt att få kontakt med nya människor och ta del av deras ideér och inspiration. Vad roligt att du tänkt fortsätta med din blogg. Du kan verkligen inspirera!
Kram
Gabrielle

Solsjö - Under en vind sa...

Hej!! Hoppas att du haft en skön helg! Min har jag ju redan berättat om...hi hi....Idag har jag promenerat i ösregn och sen bara varit inne....Målat en del i källaren, fixat lite tyger och försett barn med mat....barnen har varsin kompis här hemma idag så då blev det ett stort lass med köttfärssås!
Nu har jag gjort ett inlägg på Under en vind, med butiken jag besökt! Visste inte ens att den fanns! Min kompis Jennie köpte en tivålkopp till mig då jag fyllde år och tipsade mig om denna butik! Så trevlig ägare! Fick tom ta en tur in i huset på nedre plan!
Ha en skön kväll, kram!

Anonym sa...

Hej Lusthuset
Jag tillhör den sorten som smyger mig in i din blogg och bara njuter av dina vackra bilder och allt du skriver. Så klart att du skall ha uppskattning.Du gör ett jättejobb och ger mig och andra massor av aha-upplevelser. Jag är så glad varje gång du har bloggat. Néa, Lerum

Lotta 8`) sa...

Välstädat hem? Ja alltid, var sak på sin plats.... pyttsan eller! Vårt kök och hall efter en dag - suck.... och alla gråa tussar efter katterna, smulorna på golvet - ja du vet hur det är. Inte kan vi väl tro att alla har fint och välstädat jämt :) Lustigt - jag pratade just med dottern härom dagen, om att "undra hur länge man bloggar"? Är inte alla trötta på mitt tjöt om blommor och nya växter i trädgården =) Själv känner jag ingen press eller upplever det negativt med blogg. Har ju fått många nya vänner och några har jag träffat på riktigt. Och hade inte Minna bott så långt bort, så hade jag varit med när du var där =) Jag är alltid inne och läser på din blogg men är lite lat ibland... SÅ grattis till 2-årsbloggandet och jag hoppas verkligen du fortsätter Lina. Ha det gott 8`)

Anonym sa...

Jag förstår inte egentligen vad du menar med smygtittande. Är det inte meningen att man ska kika in hos er. Jag är en 55+ som inte vet hur man gör en blogg (skulle väldigt gärna vilja).Har läst någon bok men det har varit helt obegripligt. För mig har en helt ny värld öppnats sedan jag upptäckte blogg med vita förtecken. Har inrett i vitt sedan 70-talet och har känt mig ensam. Nu njuter jag varje dag, så snälla stäng inte bloggar - dumma kommentarer ska ignoreras och TACK för den inspiratin och glädje som ni bloggare förmedlar.

Annika Christensen sa...

Hej och kul att du hittade till min blogg. Du smög inte bara förbi.
Jag upplever också det där att man smyger förbi.
Grattis till 2 årsbloggande och det är klart att du skall fortsätta. Jag återkommer till dig.
Fint lusthus du har.
Annika

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åå så vackert..vll med ha ett lusthus ju!!!!!!

Gratis till 2 år..bra kämpat!!

Ha en skön vecka!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Stinsahuset sa...

Hej Lina!
De är som du säger i ditt inlägg här, att de inte får bli ett tvång, man får hålla de på en bra nivå. Tanken är väl att talite bilder inne också. Meeen jag är lite blyg, hehe. Må så gott.
Birgitta

Anonym sa...

Ja, jag är en sån som bara "smyger" förbi! Har ingen egen blogg, men läser gärna vad alla skriver. När det gäller din blogg "Mitt lusthus" så var det den första jag läste av alla bloggar (den hette nått annat förut). Jag är så tacksam för att jag får ta del av detta. Därför kan jag tycka att det är synd, att en del lösenords skyddar sina bloggar. Taskiga kommentarer beror oftast på avundsjuka. Så fortsätt blogga, din blogg vill jag inte vara utan, med alla tips och ideér. Ps jodå, påverkad blir man, du vet, det där med vit färg, hmm....

Anonym sa...

Hej!
Börjar med att säga grattis till 2-årsdagen!
Jag har efter att läst många med olika bloggar blivit sugen på att blogga själv, men hur gör man???? Skulle bli glad om någon vill hjälpa mig att komma igång. Törs man sätta ut sin mailadress? Jag chansar vill du hjälpa mig att komma igång maila mig: camillapetterson@hotmail.com